پایگاه خبری تحلیلی ویرا weera.ir

پنجشنبه 9 فروردين 1403 | Thursday 28 March 2024

سايت خبري ويرا -ایلام یک جزیره‌ی جدا از وضعیت نامطلوب اقتصادی کشور نیست و تابعی از کل می‌باشد فلذا همه‌ی مراجع تاثیرگذار و نقش‌آفرين در جهت‌دهي به افکار عمومی با تمام اختلاف سلیقه‌ها و تشکیک آرا و نظر بایستی در جهت تشریک مساعی در توسعه و رشد شاخص‌هاي اقتصادي استان بکوشند و این حجت است و امروز روز اتمام حجت است.

در شکل‌گیری ركن‌هاي تصمیم‌ساز و تاثیرگذار، گروه‌ها و افراد مختلفی می‌توانند نقش‌آفرینی نمایند و نقش جريان‌هاي سیاسی و احزاب، سندیکاها، نخبگان علمي اجتماعي ، دانشجویان و دانشگاهیان می‌تواند در قله‌ی تاثیرگذاری باشند اما در یک سال گذشته يك مربع قدرت بیشتر از گزینه‌های مذکور سر زبان‌ها بوده و در اذهان عمومی بواسطه‌ي جايگاه و موقعيت اجتماعي بیشتر مطرح بوده‌اند كه نماینده‌ی ولی فقیه در استان ، استاندار ایلام، نمایندگان استان در مجلس و رسانه‌های استان که در معرض ،مدخل و مخرج مشكلات بیشتری هستند اضلاع اين مربع هستند.

  • حجت‌الاسلام کریمی‌تبار نماینده‌ی ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه‌ی ایلام به عنوان اصلی‌ترین ضلع مراجع نقش‌آفريني قرار دارد و تاثير مذهبي و معنوي ایشان به واسطه‌ی وحدت‌بخشی و انسجام تمام گروه‌های سیاسی در استان و هم‌چنین ایجاد وفاق و همدلی بین نمایندگان استان در مجلس ، استاندار و دولت در استان، نخبگان مذهبی و سیاسی با هم مي‌تواند بی‌بدیل باشد و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب ستون خیمه‌ی انقلاب و محور وحدت و حفظ انقلاب و نظام هستند، ایشان در استان ایلام نیز می‌بايست دفتر خود را به ملجا و منشأ همدلی و توسعه تبدیل کند و این امر با شناختي كه از ايشان وجود دارد دور از ذهن نیست.

ساده‌زیستی، مردم‌داری، و حضور بدون تشریفات مرسوم در بین مردم و شرکت سرزده در نماز‌های جماعت ادارات یک خصیصه‌ی بسیار شاخص در نزد امام جمعه جدید ایلام است و از نظر سیاسی وي خود را فراجناحي معرفي و گفت: "با آغوش باز پذيراي احزاب،گروه‌ها و جناح‌ها با گرايش‌هاي سياسي خواهم بود" كه اين امر نیز می‌تواند سر آغاز و مبدا یک نواندیشی در رفتارهای تک‌قطبی در تفکرات سیاسی استان باشد.

اما در قبال رفتارهای مردم‌مدار حجت‌الاسلام دکتر کریمی‌تبار نباید دچار شتابزدگی و تعجیل در تجزیه و تحلیل‌ها شد و پرایدسواری ایشان را نباید در مقابل پرادوسواری امام جمعه‌ي ديگر قرار داد و هم‌چنین ساده‌زیستی را نباید در مقابل اشرافیگری دیگران مقابل دانست که این تقابل و دودستگی برای جامعه‌ی روحانیت و رسانه آفت است و پیشنهاد ما "خیر الامور اوسطها" می‌باشد.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار شخصیت آگاه به مسائل روز ، باهوش و متدین و با بصیرتی است و قطعا کسانی که جایگاه نماینده ولی فقیه در استان را به خطر خواهند انداخت و سوابق آنها اظهر من الشمس است به دفتر و اطراف خویش راه نخواهند داد و بایستی به ایشان زمان داد تا به شناخت بیشتری از وضعیت استان دست پیدا کنند و كمتر از يك ماه براي سنجش و شناخت از ايشان اندك و قضاوت‌ها احساسي است.

وي می‌تواند محور وحدت باشد و حضور ایشان در ایام اربعین حسینی در استان مي‌تواند فصل جديدي از خدمت حسيني و تلاش مؤثر در جهت هم‌گرایی و انسجام همه‌ی اضلاع قدرت بویژه هم‌گرايي مجلس و دولت در استان باشد و رسانه‌های نیز با پرهیز از افراط و تفریط سعی در حفظ منافع استان و تقويت جايگاه نماينده‌ي رهبري در ايلام داشته باشند. 

  • ضلع دوم این تاثیرگذاری و نقش‌آفرینی در راستای تحكيم هم‌گرایی "قاسم سلیمانی" استاندار ایلام است. قاسم سلیمانی؛ استاندار ایلام نه به گفته‌ی يک نماینده‌ی مجلس "عالیجناب" است و نه به گفته‌ی برخی رسانه‌ها "سردار !" بلکه او نماینده‌ی عالی دولت و بالاترين مقام اجرايي در استان ایلام است و بایستی مجری سیاست‌های دولت تدبیر و امید و حافظ منافع كشور باشد و در این راستا ایجاد حواشی متعدد در اطراف ایشان برای دور شدن از مسیر خدمت‌رسانی به استان ناقض اخلاق و منافع استان و  بر خلاف شعارهای دولت اعتدال است.

ایشان مدت ۵ سال در استان‌های چهارمحال و بختیاري و ایلام استاندار بوده‌اند و به خوبی به شرایط تحريم حاکم بر کشور و دولت بویژه از منظر اقتصادی و سیاست خارجی آگاه و هوشيار است و بايستي برای تقویت شأن و منزلت دولت در استان نهایت توان و تلاش خویش و مجموعه‌ی تحت تصدی‌اش را بکار گیرد و بر اساس اصول مدیریتی با تفویض اختیار به مدیران زیر مجموعه و اعتماد به آنها قدرت نفوذ و توان اداری خود را معطوف به اقداماتی نماید که چشم‌انداز و افق توسعه‌ی استان در آنها ديده مي‌شود.

وظیفه‌ی دولت به عنوان قوه‌ی مجریه اجرای مصوبات دولت و مجلس است و وظیفه‌ی نمایندگان استان نیز نظارت بر اجرای قانون و قانون‌گذاری است و در این مسیر نباید در وظایف و اختیارات دولت و مجلس اختلاط،تقابل و موازی‌کاری صورت گیرد و روند شکل گرفته در یک سال گذشته صرفاً تقابل مجلس و دولت در استان بوده است و این امر استاندار ایلام را از دست‌يابي به عملکرد بهتر دور نگه می‌دارد و پیشنهاد می‌شود بنای دولت و مجلس در استان بر تعامل باشد نه نقابل!

استاندار ایلام با پرهیز از حواشي ، تقابل‌‌‌هاي بي‌ثمر و درگیری‌های غیر مرسوم سیاسی و رقابتی با جلال میرزایی، مدیران ناکارامد و ناتوان که بازنشستگی استاندار را بهانه‌ی عدم خدمت به مردم نموده‌اند، هر چه سریعتر تغییر و جابجا و از مديران توانمند حمايت نمايد و در این راه نیز با دریافت مشاوره از افراد دلسوز و دغدعه‌مند و هم‌فکری با هر ۳ نماینده‌ی استان در نهایت خود ایشان تصمیم‌گیر باشند و این حق طبیعی و مسلم‌ اوست چرا كه فردا سليماني باید پاسخگوی عملکرد خود و مدیران منتخب دولت دوازدهم باشد.

استاندار ایلام با بهبود شاخص‌هاي کیفیت عملکردي موضوع بازنشسته‌شدن خود را از اولویت اصلی افکار عمومی خارج سازد و موضوعات مهم‌تری چون چهارخطه کردن واقعی مسیر ایلام مهران و مهران-دهلران- اندیمشک، سد گدارخورش و گلال، سامانه‌ی گرمسیری (که قرار است سهم ایلام کاهش یابد)، فعال‌نمودن واحدهای صنعتی و کشاورزی غیر فعال و راکد و ... را در سرلوحه‌ي برنامه‌هاي خود قرار دهند.

وزارت کشور ، دیوان محاسبات و مجلس نیز بدون افزودن تبصره‌ها به قانون منع بکارگیری بازنشستگان هر چه سریعتر تکلیف قاسم سلیمانی استاندار ایلام را مشخص نمایند. یا با قدرت در دوران باقی‌مانده از عمر مدیریت وی در ایلام حمایت کند و یا نسبت به تغییر ایشان و ورود نيروي جوانتر و با انگيزه‌تر اقدام کنند تا چرخ‌هاي توسعه اسير گِل و لاي حواشي‌ها نباشند و کندتر از این حركت نكنند . 

  • نمایندگان استان در مجلس نیز از دیگر اضلاع این مربع قدرت در استان و در راس امور هستند و همان‌گونه که هر ۳ نماینده استان برای تصویب قانون بازنشستگی و لوايح چهارگانه بويژه مبارزه با پولشويي و مقابله با تامين مالي تروريسم مورد تحسين و تایید تعدادي از نخبگان و چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای استان قرار گرفتند ،ْ عدم وجود اسم و امضاي آنها پاي طرح شفافیت آراي نمايندگان و از آن بدتر طرح مستثنی نمودن شهردار تهران از بازنشستگی نقطه‌ی تاریکی در عملکرد انها محسوب می‌شود و البته در انتخاب چهار وزیر دولت بويژه شريعتمداري به صورت شبانه نیز بر مجلس دهم به صورت کلی نقد جدی وارد است و این امر شامل نمایندگان استان در مجلس نیز می‌شود.

اما ظرفيت‌هاي بالفعل نمایندگان استان در جایگاه نظارت بر اجرای قانون همواره با نوسان مواجه است و ۲ تن از نمایندگان استان پس از دریافت سمت‌های دولتی از استاندار سطح انتظارات خود را تنزل بخشیده و دیگری نیز با تقابل مستقیم و رودر رو استان را در یک شرایط بحرانی قرار داده که مغاير با چهارچوب اختیارات و وظایف قانون‌گذار است.

 هیچ کس از میرزایی توقع سکوت ندارد اما انتظار تقابل نیز نمی‌رود و وي به عنوان رئیس ستاد دولت روحانی در استان ایلام می‌بایست سیاست‌های دولت متبوعش را تقویت و شفاف به اطلاع عموم برساند و این کشمکش‌های سیاسی فقط صدای مشاوران كوته‌نظر دو طرف را بلندتر می‌کند و ارزش دیگری ندارد.

تاريخ پرفراز و نشيب استان ايلام ثابت نموده است كه هر گاه مجلس در جايگاه حقيقي و حقوقي خود قرار نگيرد و وكلاي ملت از اصل‌ها فاصله گيرند و به فروع روي آورند كشور و حوزه‌هاي انتخابيه متضرر مي‌شوند و امروز به واسطه‌ي فضاي مجازي دستاوردها و عملكرد مجلس بيش از پيش در معرض قضاوت مردم قرار مي‌گيرد و نماينده‌اي موفق‌تر است كه در سطح ملي براي استان خود چانه‌زني نموده و اثرگذار باشد و البته مردم نيز بايد سطح انتظارات خود را از مجلسيان منحصر و مختص به وظايف و اختيارات آنها قرار دهند و چنانچه نماينده‌ي استان سليماني دشتكي را ناموفق مي‌داند در سطح مجلس و وزارت كشور آن را پيگيري نمايد تا در يك مناظره در ايلام آن را در بوق وكرنا كند!.

يك سال نبرد سهمگين ميرزايي و سليماني در نشست‌ها،تريبون‌ها و رسانه‌ها چنانچه بيشتر از اين ادامه داشته باشد تبديل به يك جنگ فرسايشي و مردود خواهد شد و دود آن به چشم مردم مي‌رود و افكار عمومي به جاي آن كه مطالبه‌گر وظايف دولتمردان و مجلسيان باشند بايد بازي‌هاي سياسي اين دو نفر را پيگيري كنند.

  • رسانه‌های استان ایلام به عنوان ركن چهارم دموكراسي نیز در کنار نخبگان علمی و احزاب سیاسی یکی دیگر از ضلع‌‌های این مربع تاثیرگذار قدرت در استان ایلام محسوب می‌شوند که چنانچه فارغ از اخبار غيرمهم و غیر حرفه‌ای صرفاً جريان‌سازي و اطلاع‌رسانی و مطالبه‌گري به سود استان را دنبال نمایند و بین مسائل كلان و اثرگذار استان که ارزش خبری بیشتری در آنها نهتفه است و دیگر مسائل فرعی که از درجه اهميت کمتری برخوردار هستند، اولويت‌هاي اصلي و توسعه استان ایلام و کشور را دنبال کنند قطعا متن امور بر حواشي ارجحيت پيدا خواهد كرد(اين امر در اربعين حسيني نمود داشت) و رمز ماندگاری و استمرار فعاليت رسانه‌ها در عصر امروز تعيين اولويت‌ها، انتقاد سازنده، شفافیت، دقت و صحت اخبار و پرهیز از شانتاژ خبری است.

رسانه‌های استان بین قاسم سلیمانی و جلال میرزایی نمی‌توانند یک نفر را انتخاب نمایند چون وظايف و اختيارات آنها متفاوت است. بنابراين مي‌بايست هم نقاط قوت وهم نقاط ضعف انها را براي مخاطبین و كاربران مشخص و بيان کنند و از قضاوت و اعمال نظرات شخصی در مطالب مطروحه به شدت پرهیز نمایند.

رسانه‌ها  در قبال حجت‌الاسلام کریمی‌تبار نیز مسئول هستند و انتظار افکار عمومی این است که با پرهیز از افراط و تفریط  و اجتناب از شتابزدگی در بیان سخنان و اظهارات ایشان وی را به صورت خود واقعی ایشان منعکس کنند.

استان ایلام بیش از هر دوران دیگری به وحدت و انسجام بین نماینده‌ی ولی فقیه در استان، استاندار ایلام و نمایندگان استان در مجلس با همراهی رسانه‌ها نیازمند است و البته انتظار می‌رود هر کدام از اضلاع این مربع تاثیرگذار در حوزه‌ی خود بهترین عملکرد را داشته باشند که همان رمز توسعه‌یافتگی و وحدت در استان تلاش صادقانه است.

رسانه‌ها وطيفه دارند تعادل بين مثلث قدرت و اثر را حفظ نمايند و چنانچه يكي از اين اضلاع ضعيف‌تر عمل نمايد از وي انتقاد منصفانه داشته باشند و چنانجه عملكردش در راستاي بهبود شرايط استان است از عملكرد وي دفاع نمايند و در اين اثنا ديگر اركان قدرت را تقوبت نمايند تا اين توازن در قدرت رعايت شود و هر كدام در حيطه‌ي وظايف و رسالت خويش نهايت كوشش و سعي خود را بكار گيرند.

در پايان شايان ذكر است كه مطالبه‌گري و جرح و تعديل اين وظايف و اختيارات بر عهده‌ي كارشناسان ؛نخبگان،دانشگاهيان و افكار عمومي است و هر كدام را بايستي بر اساس عملكرد انها ارزيابي و قضاوت نمايند تا سطح توقعات و انتظارات از مسئولين، نمايندگان مجلس و ... متناسب با مسئوليت آنها باشد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
بازخوانی کپچا


تمامی حقوق سایت محفوظ و متعلق به مدیریت سایت ویرا می باشد ، طراحی شده توسط دنیای طراحی وب 09186377747

 

 

Template Design:Dima Group