پایگاه خبری تحلیلی ویرا weera.ir

پنجشنبه 9 فروردين 1403 | Thursday 28 March 2024


دکتر علی اکبری رئیس دانشگاه ایلام، روند توسعه آموزش عالی در استان  ایلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح کرد.


سايت ويرا- دکتر علی اکبری رئیس دانشگاه ایلام ، درباره روند تحولات و توسعه آموزش عالی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در استان ایلام، اظهار داشت: استان ایلام در دوره رژیم گذشته فقط دارای یک دانشکده وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه بود و دانشجویان ایلامی برای ادامه تحصیل با تحمل مشکلات زیاد به نقاط مختلف کشور سفر می کردند، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بواسطه نگاه استراتژیک جمهوری اسلامی به آموزش عالی، الان 37 دانشگاه و مرکز آموزش عالی در استان ایلام فعال است که کوچکترینشان از دانشکده آن روز بزرگتر و فعال تر است و  علاوه بر دانشجویان ایلامی، دانشجویانی از تمام نقاط کشور و خارج کشور در این مراکز به تحصیل اشتغال دارند.

 رئیس دانشگاه، افزود: به واسطه توسعه مطلوبی که آموزش عالی بعد از انقلاب در استان ایلام داشته، اصلاً نمی توان در این زمینه دوره جمهوری اسلامی را با رژیم گذشته مقایسه کرد و برای نمونه در سال 57  حدود 100 دانشجو در ایلام مشغول به تحصیل بوده اند، اما الان 30 هزار نفر اشتغال به تحصیل دارند که اصلاً قابل قیاس نیست.

  دکتر علی اکبری درباره روند تأسیس و توسعه دانشگاه ایلام، بیان داشت: در جریان سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان ایلام در سال 1372، با دستور معظم له  دانشگاه ایلام تأسیس گردید و در واقع دانشگاه ایلام هدیه مقام معظم رهبری به مردم استان ایلام است.

  رئیس دانشگاه، افزود: در آن سالها جذب هیات علمی مشکلات زیادی داشت، اما با تحولات پیش آمده و بواسطه ظرفیتی که جمهوری اسلانمی ایجاد کرد، فرزندان استان و عزیزانی از استان های دیگر جذب شدند و الان 218  عضو هیات علمی در دانشگاه ایلام به کار اشتغال دارند.

  دکتر علی اکبری، تأکید کرد: دانشگاه ایلام یک سرمایه ملی است و برنامه توسعه استرتژیک دانشگاه در تراز یک دانشگاه بین المللی تعریف شده است.

  رئیس دانشگاه در ادامه با اشاره به موفقیت های اساتید و دانشجویان دانشگاه ایلام در سطح ملی و بین المللی، گفت: انتخاب دانشجوی دانشگاه بعنوان دانشجوی نمونه کشوری، کسب عنوان های مختلف ورزشی در سطح منطقه ای و ملی، درخشش دانشجویان فعال حوزه فرهنگی در جشنواره ملی حرکت و کسب دو مقام ملی، قرار گرفتن عضو هیات علمی دانشگاه جزو دانشمندان یک درصد برتر دنیا، ثبت اختراعات در سطح ملی و بین المللی و  چاپ مقالات اعضای هیات علمی در مجلات معتبر علمی جهان  از جمله موفقیت های اساتید و دانشجویان دانشگاه ایلام در چند سال اخیر بوده است.

   دکتر علی اکبری، افزود: موفقیت ها پیش آمده بواسطه توسعه مطلوب دانشگاه ایلام بوده که خوشبختانه با برنامه ریزی که انجام شد و اهتمامی که صورت گرفت، تعداد آزمایشگاه های دانشگاه  در چند سال اخیر از 60 به 90 رسید، تجهیزات آزمایشگاهی زیادی خریداری شد، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه در ردیف 10 آزمایشگاه برتر کشور قرار گرفت، مجوز راه اندازی دو مجله علمی و پژوهشی اخذ گردید، سازمان حفاظت محیظ زیست آزمایشگاه مرکزی دانشگاه را بعنوان آزمایشگاه معتمد کشوری تأیید کرد، مدیریت علم سنجی راه اندازی گردید، مرکز رشد واحدهای فناور راه اندازی گردید، کارگاه های آموزشی توسعه یافت، سالن های ورزشی تجهیز گردید و  مزارع آموزشی و پژوهشی داخل دانشگاه و شهر مهران تجهیز و توسعه یافت.

 رئیس دانشگاه با اشاره به برنامه های دانشگاه برای توسعه کارآفرینی، بیان کرد: دانشگاه ایلام فقط به آموزش اهتمام ندارد، بلکه برای توانمند سازی دانشجویان و فارغ التحصیلان و آماده کردن آنان برای ورود به بازار کسب و کار، موضوع کار آفرینی در دستور کار دانشگاه ایلام قرار گرفته و در این راستا مرکز رشد واحدهای فناور راه اندازی گردید و از ایده های فناورانه حمایت مالی می شود تا به مرحله تجاری سازی برسند.

  دکتر علی اکبری، افزود: قبلاً شرکت دانش بنیان در ایلام و دانشگاه ایلام وجود نداشت، اما در چند سال اخیر فرآیند ثبت و راه اندازی شرکت های دانش بنیان بومی شد و الان چهار شرکت دانش بنیان در دانشگاه ایلام حضور دارد و دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه با این شرکت ها همکاری می کنند.

  رئیس دانشگاه، اضافه کرد: در همین راستا با همکاری سازمان فنی و حرفه ای، مرکز جوار دانشگاهی  در دانشگاه راه اندازی گردید و مهارت های کسب و کار و اشتغال را به دانشجویان آموزش می دهد.

  دکتر علی اکبری با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه ای اختراعات و ابتکارات رویش زاگرس و زردکوه در دانشگاه ایلام، اظهار کرد: با هدف شناسایی، هدایت و حمایت از اخترعات برگزیده و تسهیل مسیر تجاری‌ سازی تا رسیدن به نقطه تولید انبوه و ثروت‌آفرینی، جشنواره منطقه ای اختراعات و ابتکارات رویش زاگرس و زردکوه در دانشگاه ایلام با حضور 10 استان و مشارکت 15 استان دیگر، در 13 حوزه  ودر 41 غرفه و به مدت 2 روز برگزار گردید  که از مجموع 140 اختراع ارسال شده ، 88 اثر پذیرفته شد و 10 اختراع معرفی می گردد.

   وی افزود: برگزاری این گونه جشنواره‌ها  زمینه رقابت، تغییر فرهنگ کسب و کار و تجاری سازی محصولات و نیز ارتقای ارزش آنها را فراهم می آورد و صاحبان اختراعات و ایده های می توانند با مذاکره و مشاوره زمینه جذب تسهیلات مالی را فراهم نمایند

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
بازخوانی کپچا


تمامی حقوق سایت محفوظ و متعلق به مدیریت سایت ویرا می باشد ، طراحی شده توسط دنیای طراحی وب 09186377747

 

 

Template Design:Dima Group