پایگاه خبری تحلیلی ویرا weera.ir

پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403 | Thursday 25 April 2024

 

 

 



تهران- نگاه مثبت دولت تدبیر و امید به رسانه و عملکرد آن، باعث شد بیش از ۵۶ درصد از مجموع مجوزهای رسانه‌ای صادرشده پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این دولت صادر شود.

رسانه در همه جوامع جایگاه مهمی در شکل‌گیری مسائل مربوط به مردم همچنین افکار عمومی دارد. دولت تدبیرو امید با رئیس جمهوری دکتر حسن روحانی به دلیل اهمیت حوزه مطبوعات از ابتدای فعالیت خود برای ایجاد گشایش هایی چون تنوع و شنیده شدن صدای مطبوعات به عنوان یکی از دغدغه های مهم این دولت بسیار تلاش کرد.

در توصیف سیاست های دولت یازدهم در بخش فرهنگ باید گفت که این دولت از ابتدا اعلام کرد: سیاست دولت در حوزه فرهنگ و هنر سیاست درهای باز البته در چارچوب قانون است تا امکانی برای همه نخبگان و اصحاب فرهنگ و هنر فراهم آید و از طریق آن بتوانند استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید (دولت یازدهم) تلاش کرد تا شرایطی را فراهم آورد که در چارچوب قانون نویسندگان، روزنامه نگاران، موسیقی دانان و تمامی اهالی فرهنگ و هنر به راحتی و بدون خرده گیری های نابه جا به فعالیت خود بپردازند.

دولتمردان پس از روی کار آمدن با مجموعه تدابیر و سیاستگذاری توانستند فضای کلی مطبوعات در دولت یازدهم را قانونمندترکرده و با شفافیت هدایت منطقی اموری مانند پرداخت یارانه به روزنامه‌ها و اوضاع کسب و کار رسانه‌ها را نیز بهتر از گذشته رقم زنند.

رسانه؛ مورد توجه و اهتمام دولت تدبیر و امید

 حوزه رسانه به عنوان یکی از مهمترین حوزه های فرهنگی در طول چهار ساله اول دولت تدبیر و امید مورد توجه و اهتمام این دولت بوده تا جایی‌که صدور مجوز برای نشریات مکتوب و پایگاه های خبری و اطلاع رسانی یکی از اقدامات مثبت دولت در ایجاد تکثر رسانه ای به شمار می رود. مهم ترین دستاورد دولت را می توان فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها دانست.

به اعتقاد بسیاری کارشناسان و فعالان حوزه رسانه، تصور دنیایی که در آن مطبوعات و خبرنگار به اندازه کافی آزاد و قدرتمند نباشند، ممکن نیست. اگر درمان دردهای ایران نیز در همان یک کلمه، قانون، نهفته باشد، تحقق حاکمیت این یک کلمه در دنیایی فارغ از مطبوعات آزاد و مستقل ناممکن خواهد بود از این رو دولت‌های یازدهم و دوازدهم کوشیدند تا حد امکان و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند.

تاکید بر آزادی مطبوعات

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم نیز در راستای هماهنگی و پیروی اعتقاد به آزادی رسانه ها، بارها در سخنان خود بر آزادی مطبوعات تاکید کرد و معتقد بود: اختیار کامل آزادی مطبوعات به طور کامل در دست دولت نیست و دولت تنها یکی از ضلع های تاثیرگذار در این ارتباط به شمار می رود.

سید عباس صالحی همواره مطبوعات را تجلی گاه و انعکاس دهنده خواست ها، نیازها و تمایلات افراد، مظهر رشد فرهنگی، تحمل پذیری سیاسی و نشانه وجود آزادی در جامعه و کشور دانست و گفت: باید به نسبت ضرورت ها، ضعف ها و نیازها به این موضوع توجه کرد و دولت باید با شکل‌دهی به هویت صنفی روزنامه نگاران؛ استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی این قشر از جامعه را تامین کند.

بنابراین می توان گفت فضای رسانه‌ای باز در دولت یازدهم سبب شد دولت تدبیر و امید حتی تخریب‌ها را به دیده انتقاد نگاه ‌کند و فضا را در اختیار رسانه های منتقد برای اعمال نظر و انتقاد قرار دهد.

تدوین آیین‌نامه‌ها و اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، اجرای طرح رتبه بندی روزنامه‌ها، رسانه‌های فضای مجازی و خبرنگاران توسط صنوف و شفاف ‌سازی در یارانه ‌های پرداختی به حوزه‌ مطبوعات، از دیگر اقدامات دولت در حوزه رسانه است. رسانه های الکترونیکی بر خط (خبرگزاری‌ها) نیز رشدی ۵ درصدی را تجربه کردند.

صدور بیش از شش هزار مجوز فعالیت رسانه

 حدود ۱۳ هزار و ۸۰۰ مجوز برای رسانه ها بعد از انقلاب اسلامی صادر شده که ۵۶ درصد (بیش از شش هزار رسانه) آن در دولت یازدهم صورت گرفته است.

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم در سخنرانی های خود به آمار مجوزهای صادر شده نشریات در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: شش هزار و ۳۰۰ مجوز صادر شده که از این تعداد یک درصد مربوط به روزنامه ها، هشت درصد هفته نامه و هفت درصد دوهفته نامه و ۵۰ درصد متعلق به مجوز نشریات، ماهنامه و فصلنامه ها است. طبق اسناد و آمارهای موجود، شمار سایت‌های مجوزدار تا پیش از دولت یازدهم مجموعا ۲۰۰ سایت بود که تعداد آنها با افزایش ۱۰ برابری به بیش از دو هزار سایت رسیده است.

به این ترتیب با صدور این مجوزها، دو هزار و ۵۶ پایگاه خبری، چهار خبرگزاری و ۷۴ روزنامه وارد چرخه مطبوعات کشور شده اند و بقیه مجوزها به صورت فصلنامه، هفته نامه و ماهنامه بوده است. مقایسه آمار صدور مجوز نشریات در دوره های مختلف، بیانگر توجه و اهتمام دولت تدبیر و امید برای صدور مجوز فعالیت نشریات و کاهش زمان انتظار آنهاست.

کاهش صف انتظار صدور مجوز رسانه از سه سال به ۹۰ روز

صدور بیش از چهار هزار مجوز فعالیت نشریات و رسانه ها و کاهش رسیدگی به تقاضای صدور مجوز آنها از ۳۶ ماه به سه ماه در معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از دستاوردهای درخشان معاونت مطبوعاتی در دولت یازدهم به شمار می آید.

با الکترونیکی شدن روند تقاضای مجوز و ثبت‌نام در سامانه ( e- resane) تمام متقاضیان و ثبت‌نام کنندگان برای درخواست مجوز در جریان آخرین روند پرونده خود به صورت لحظه ای قرار گرفته و روند صدور و زمان آن را دنبال می کنند.

جلسات هیئت نظارت بر مطبوعات به صورت مستمر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نمایندگان و اعضا برگزار و نتیجه این جلسات برای شفاف سازی در سایت معاونت مطبوعاتی اطلاع رسانی می شود و همگان قادر هستند پس از جلسات این هیات در جریان روند مجوزهای صادره و دیگر گزارش های این جلسات قرار گیرند.

پایبندی دولت تدبیر و امید به تفکر خویش برای گشایش فضای آزادی فکر و ابراز اندیشه شاخص های دیگری است که نشانه توسعه کمی مطبوعات و رسانه در دولت یازدهم به شمار می آید.

وضعیت و تغییرات شاخص های کلیدی عملکرد معاونت مطبوعات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد نشان می دهد که طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴ بیش از دو هزار و ۵۰ نشریه در عناوین ها و حوزه های مختلف وارد چرخه رسانه های کشور شده و در فضایی آزاد و به دور از هرگونه حاشیه سازی به فعالیت می پردازند./ایرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
بازخوانی کپچا


تمامی حقوق سایت محفوظ و متعلق به مدیریت سایت ویرا می باشد ، طراحی شده توسط دنیای طراحی وب 09186377747

 

 

Template Design:Dima Group