ویرا به نقل از پژواک خبر: مسئول آرد و نان جهادکشاورزی ایلام گفت: در تلاش هستیم تا آرد کامل مورد نیاز تمامی نانوایی های سطح استان تا پایان سال جاری تأمین و توزیع شود.
میثم بیگ زاده در گفتگو با پژواک خبر با بیان اینکه آرد کامل از 5 اردیبهشت ماه سالجاری در بین 7 واحد خبازی در شهر ایلام توزیع شده است، اظهارداشت: در فرآیند تهیه آرد معمولی، حدود 15 تا 18 درصد از گندم سبوس گیری می شود اما آرد کامل تنها 5 تا 7 درصد سبوس گیری شده و افزون بر آن، آرد کامل حاوی جوانه گندم بوده که سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
وی با اشاره به اینکه نان بربری، تافتون تنوری، سنگک و سنتی در مناطق مختلف شهر ایلام با آرد کامل پخت و در بین مردم توزیع می شود، افزود: در حال حاضر در سه کارخانه آرد ایلام، چرداول و صالح آباد خط تولید آرد کامل فعال بوده و آرد نانوایی های پایلوت اجرای طرح را تأمین می کنند.
مسئول آرد و نان جهادکشاورزی ایلام با اشاره به خواص بی نظیر آرد کامل در تهیه نان مورد نیاز شهروندان، بیان داشت: طبق آزمایشات انجام شده روی این آرد، نان تولیدی با آرد کامل علاوه بر خواص تغذیه ای و تأمین سلامت مصرف کنندگان، در جلوگیری از سرطان روده، دیابت، بیماری های قلبی – عروقی و … مؤثر است.
حفظ ارزش غذایی نان به عوامل متعددی از جمله کیفیت گندم، نحوه آسیاب نمودن گندم، نحوه نگهداری آرد و روش طبخ بستگی دارد و افزون بر این آرد از قدیم الایام از کلیه اجزای گندم تهیه شده و در واقع مردم در گذشته های دور نان را از آرد کامل تهیه می کردند ولی در دهه های گذشته و با ورود تکنولوژی های جدید تولید آرد به کشور، بخش هایی از گندم که دارای ارزش غذایی و محتوی فیبر بالا بوده (همچون سبوس و جوانه) از گندم جدا شده و همین امر باعث کاهش ارزش غذایی نان گردید.
حال با توجه به شیوع رو به افزایش چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با تغذیه از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان های دستگاه گوارش و … یکی از اقدامات مداخله ای مهم در جهت ارتقا سطح سلامت مردم، بهبود کیفیت و سلامت نان در زنجیره گندم، آرد و نان با تأکید بر معرفی ارقام گندم با درصد پروتئین بالا و قدرت جذب بالای عناصر ریز مغذی، کاهش درصد سبوس گیری و افزایش جوانه گندم در آرد است که نقش مهمی در افزایش سطح سلامت مردم خواهد داشت.